Izložba fotografija i stripa

“Reise durch ein Vorurteil” / “Putovanje predrasudama”

Posjetite izložbu fotografija njemačkog fotografa Haralda Schmitta i izložbu stripa naših polaznika škole njemačkog jezika.

Tijekom dugogodišnje karijere u njemačkom časopisu stern Harald Schmitt napravio je fotoreportaže iz preko 130 zemalja, od kojih su mnogima dodijeljene međunarodno priznate nagrade. Izložba u Fotoklubu Split sadrži fotografije iz razdoblja 1977.-1982. kada je radio kao akreditirani fotograf u bivšem DDR-u te fotografije s kraja 80-ih i početka 90-ih koje svjedoče o prvim mirovnim demonstracijama i prvim pojavama opozicije u Istočnom Berlinu i zemljama bivšeg Istočnog bloka. Izložba sadrži i nove fotografije nastale u ljeto 2015. i 2016. tijekom autorovog putovanja istočnom i jugoistočnom Europom.

Zajedno s fotografijama Haralda Schmitta izlažemo i strip „Dvojba“ kojeg su naši polaznici napravili pod mentorstvom akademskog slikara i strip autora Ivana Svaguše. Strip je kombinacija crteža i fotokolaža, a kolažirane su upravo fotografije Haralda Schmitta koje će posjetitelji izložbe moći vidjeti i u originalu.

Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 26.01.2017. u 19h u Fotoklubu Split, Marmontova 5, a može se pogledati do 17.02.2017.