Škola njemačkog jezika Delfin

Upisi od 20.1. do 8.2.2020. Više pročitajte ovdje

Povijest Škole

Budući da poznavanje njemačkog jezika nikada nije bio uvjet za članstvo u Društvu, nekolicina članova koji nisu razumjeli ni riječi njemačkog, došla je tijekom jednog od tjednih druženja na ideju da bi bilo korisno iskoristiti prisutnost profesora njemačkog jezika i jednom tjedno, onako neobavezno, spojiti ugodno s korisnim te naučiti par riječi njemačkog. Tako je, sasvim spontano, 2001. godine organiziran prvi tečaj njemačkog jezika pri Hrvatsko-njemačkom društvu Split. Kako se dobar glas brzo širi, počelo se javljati sve više članova zainteresiranih za učenje njemačkog jezika, pa je u jednom trenutku njihov broj premašio brojku od 150 polaznika u 19 tečajeva. Osim tečajeva u središnjici Društva u Splitu, od veljače 2011. održava se i tečaj u okviru Ogranka Supetar u Selcima na Braču.

Vodeća smo specijalizirana škola njemačkog jezika koja nudi tečajeve za početnike i napredne, odrasle i učenike, uz 6 profesora njemačkog jezika.
Svi naši tečajevi koncipirani su u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike (CEF) Vijeća Europe, te su obuhvaćeni svi stupnjevi, od početnog (A1) do konverzacijskog (C2) za napredne polaznike. Nastava se održava u malim grupama do 10 polaznika. Kako na višim tako i nižim stupnjevima polaznike se nastoji motivirati na aktivno korištenje jezika, bilo kroz diskusije ili izlaganja. Nakon svakog odslušanog modula može se polagati ispit i dobiti svjedodžba škole “Delfin”.

Čitaonica i knjižnica Škole njemačkog jezika “Delfin” raspolaže bogatom literaturom, udžbenicima, rječnicima i leksikonima, te posebnom literaturom za početnike kao i redovitim tjednim tiskom.

Škola njemačkog jezika organizira i projekcije njemačkih filmova. Polaznici škole sudjeluju u raznim izletima. Naročito omiljeni izleti su u glavni grad Njemačke – Berlin.

Škola “Delfin” je interna škola Hrvatsko-njemačkog društva Split već 18 godina. Društvo djeluje od 1991. godine i ima 500 članova i ogranke u Makarskoj, Omišu, Trogiru, Supetru i Hvaru, te u Njemačkoj u Bergisch Gladbachu kod Kölna. Zbivanja u Društvu prate se putem biltena HD-KRONIKA.